Prajitura cu coacaze si frisca

Printeaza

Prajitura cu coacaze si frisca din: zahar, frisca, coacaze, lamaie, gelatina.

Ingrediente:Prajitura cu coacaze si frisca 

  • flori de liliac mov
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană apă
  • 1 lămâie
  • 1 pliculeţ de gelatină
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 75 g coacăze negre
  • 100 ml sirop de liliac
  • 40 g zahăr

Pentru jeleul de coacăze:

  • 100 g coacăze negre
  • 30 g zahăr
  • 15-20 ml suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se desprind florile de pe tulpină, îndepărtându-se părţile verzi; se spală în apă rece şi se scurg. Se face siropul din apă şi zahăr; se adaugă zeama de lămâie şi se ia de pe foc.

Se adaugă florile, se amestecă şi se acoperă cu un capac, lăsându-se 12 ore.

Se prepară gelatina după instrucţiunile de pe plic. într-o cratiţă se pun frişca lichidă, coacăzele trecute prin sită, siropul de liliac şi zahărul. Se aduce până aproape de fierbere, se ia de pe foc şi se amestecă.

Se înfierbântă bine pe foc, dar nu se fierbe. Se stinge focul şi se adaugă gelatina; se omogenizează şi se lasă să se răcorească. Se toarnă în forme şi se dă la frigider, până a doua zi, când se prepară şi jeleul de coacăze.

Se pasează coacăzele cu suc de lămâie; se adaugă zahăr şi se fierb la foc mediu până se îngroaşă. Se lasă să se răcorească.

Se scoate panna cotta din forme, se acoperă cu gelatină de coacăze şi se ornează cu flori de liliac şi coacăze proaspete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.