Prajitura cu coaja de portocala si jeleuri

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu coaja de portocala si jeleuri din: faina, ulei, zahar, oua, sare, praf de copt, coaja de portocala, zahar pudra, jeleuri, lapte, amidon de porumb, esenta de vanilie.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 250 g ulei
  • 250 g zahăr
  • 5 ouă
  • sare
  • 3 linguriţe cu praf copt
  • coajă de portocală
  • sucul unei portocale medii
  • zahăr pudră
  • câteva jeleuri

Ingrediente cremă:

  • 1,5 l lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 40 g amidon de porumb
  • esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu zahărul. Incorporează treptat uleiul. Presară făina, ameste­cată cu praful de coptşi sare. Aromatizează cu sucul şi coaja de la portocală. Toarnă compoziţia în forme de brioşe tapetate cu hârtiuţe speciale. Lasă la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.

Bate gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă amidonul şi esenţă de vanilie. Toarnă laptele călduţ şi lasă pe foc, ameste­când energic, până se îngroaşă. Taie deasupra brioşelor un căpăcel. Umple-te cu cremă, iar în mijloc  aseaza cate un jeleu. Din capacele, pregă­teşte aripioarele fluturaşului.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.