Prajitura cu coaja de portocala si jeleuri
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu coaja de portocala si jeleuri din: faina, ulei, zahar, oua, sare, praf de copt, coaja de portocala, zahar pudra, jeleuri, lapte, amidon de porumb, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 250 g ulei
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- sare
- 3 linguriţe cu praf copt
- coajă de portocală
- sucul unei portocale medii
- zahăr pudră
- câteva jeleuri
Ingrediente cremă:
- 1,5 l lapte
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 40 g amidon de porumb
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Bate ouăle cu zahărul. Incorporează treptat uleiul. Presară făina, amestecată cu praful de coptşi sare. Aromatizează cu sucul şi coaja de la portocală. Toarnă compoziţia în forme de brioşe tapetate cu hârtiuţe speciale. Lasă la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.
Bate gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă amidonul şi esenţă de vanilie. Toarnă laptele călduţ şi lasă pe foc, amestecând energic, până se îngroaşă. Taie deasupra brioşelor un căpăcel. Umple-te cu cremă, iar în mijloc aseaza cate un jeleu. Din capacele, pregăteşte aripioarele fluturaşului.
Pofta buna!