Prajitura cu coniac
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu coniac, faina, sare, unt, oua, zahar, gelatina, ciocolata, lapte, frisca, cacao.
- 150 g făină
- 1 1 praf de sare
- 50 g unt
- 3 ouă
- 150g zahăr
- 150 ml coniac
Ingrediente crema:
- 12g gelatină
- 250 g ciocolată pralinată
- 4 ouă
- 1 lingură cu lapte
- 250 ml friscă lichidă
- 4 linguri cacao
Mod de preparare:
Se cerne făina şi se amestecă cu sarea. Untul se topeşte pe baie de aburi şi se ţine la cald. Se bat ouăle cu zahărul turnat în ploaie, se pun la bain-marie şi se bat în continuare până se îngroaşă compoziţia.
Se ia vasul de pe foc şi se bate cu mixerul până se răceşte. Se iau două linguri din compoziţie şi se bat cu untul încălzit.
Se încorporează făina amestecată cu sare, se adaugă restul de compoziţie şi se omogenizează, amestecând uşor de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace la foc potrivit 30 de minute.
Pentru cremă, se înmoaie gelatina în apă rece. Ciocolata se dizolvă în lapte la bain-marie, amestecând până se obţine o pastă cremoasă.
Se adaugă gelatina şi se amestecă în continuare ca să se omogenizeze pasta.
Se dă deoparte să se răcorească, apoi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, amestecând energic, şi frişca lichidă. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează uşor în cremă.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Blatul se taie în 4 foi de dimensiunea tăvii şi se însiropează fiecare foaie cu coniac.
Se aşază o foaie în tavă, se acoperă cu un strat de cremă, se repetă operaţia cu restul foilor.
Ultimul strat este o foaie de blat. Se pune tava la rece minimum 3 ore. Când se serveşte, se răstoarnă din tavă şi se pudrează cu cacao.
Prajitura cu coniac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu coniac