Prajitura cu crema de cacao si glazura de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu crema de cacao si glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, unt, margarina, zahar pudra, cacao, frisca lichida, ciocolata.
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 100 g unt sau margarină
- 50 g zahăr pudră
- 50 g cacao instant
Ingrediente pentru glazură:
- 100 ml frişcă lichidă
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul, albuşurile le baţi spumă tare cu 2 linguri cu zahăr, iar gălbenuşurile le mixezi bine cu celelalte 2 linguri cu zahăr, până de albesc şi cresc în volum.
Peste spuma de albuşuri pui gălbenuşurile mixate, făina, cacaua şi praful de copt cernute prin sită. Amesteci uşor, apoi torni compoziţia în tava tapetată şi coci blatul 25-30 minute.
Pregăteşti crema, mixezi foarte bine untul sau margarina cu zahărul pudră, până când vei obţine o cremă fină, peste care adaugi praful de cacao instant, cernută prin sită.
Blatul răcit îl tai în două, umpli cu crema de cacao şi presari deasupra zahăr pudră sau torni o glazură de ciocolată. Pentru glazură, topeşti la bain-marie frişca lichidă şi ciocolata şi glazurezi repede prăjitura.
Pofta buna!