Prajitura cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu crema de cacao si glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, unt, margarina, zahar pudra, cacao, frisca lichida, ciocolata.

Ingrediente pentru blat:Prajitura cu crema de cacao si glazura de ciocolata

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 g unt sau margarină
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g cacao instant

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul, albuşurile le baţi spumă tare cu 2 linguri cu zahăr, iar gălbenuşurile le mixezi bine cu celelalte 2 linguri cu zahăr, până de albesc şi cresc în volum.

Peste spuma de albuşuri pui gălbenuşurile mixate, făina, cacaua şi praful de copt cernute prin sită. Amesteci uşor, apoi torni compoziţia în tava tapetată şi coci blatul 25-30 minute.

Pregăteşti crema, mixezi foarte bine untul sau margarina cu zahărul pudră, până când vei obţine o cremă fină, peste care adaugi praful de cacao instant, cernută prin sită.

Blatul răcit îl tai în două, umpli cu crema de cacao şi presari deasupra zahăr pudră sau torni o glazură de ciocolată. Pentru glazură, topeşti la bain-marie frişca lichidă şi ciocolata şi glazurezi repede prăjitura.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.