Prajitura cu crema de cafea si cacao
Printeaza
- 6 ouă
- 180 g făină
- 280 g zahăr tos
- 200 g unt
- 350 g miezuri de nucă
- două linguri de pudră de cacao
- două linguri de cafea granulată
- sare
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- jumătate de linguriţă de praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun gălbenuşurile şi se mixează cu 180 g zahăr tos pînă cînd îşi dublează volumul. Albuşurile se mixează cu un praf de sare pînă cînd nu mai cad de pe braţele mixerului şi se toarnă peste gălbenuşuri.
Se adaugă praful de copt, făina şi se mixează pînă cînd s-au încorporat toate ingredientele. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt, se întroduce în cuptor şi se coace
25-30 de minute sau pînă cînd, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se scoate din tavă pe un grătar şi se lasă să se răcească. într-un vas se pun untul moale, restul de zahăr tos, zahărul vanilinat, cafeaua granulată, miezurile de nucă măcinate şi se amestecă.
Se pune puţină cremă într-un castron şi se amestecă bine cu cacao. Se unge blatul cu puţină cremă de cacao, se adaugă crema de cafea şi restul de cremă cu cacao. Dacă blatul este prea gros, se poate tăia în două foi şi se unesc cu cremă.
Poftă bună!