Prajitura cu crema de capsune
PrinteazaPrajitura cu crema de capsune
Ingrediente blat:
- 1-1/4 pahar biscuiţi superiori pisaţi mărunt
- 2 linguri zahăr
- 3 linguri unt moale
- 500 g brânză de vaci bine stoarsă
- 1 pahar de zahăr
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
- 2 pacheţele zahăr vanilat
- 3 ouă
Mod de preparare:
Biscuiţii şi 2 linguri de zahăr le amesteci bine cu untul. Tapetezi o tavă cu această compoziţie, având grijă s-o pui în strat uniform. O coci la foc potrivit 10 minute. Freci într-un castron brânza cu un pahar de zahăr, adaugi coaja de lamaie, vanilia şi pe rând, câte un ou.
După ce le-ai amestecat bine, torni în tava tapetată cu biscuiţi şi dai din nou la cuptor, la foc slab, aproximativ o oră.
Ingrediente cremă:
- 1 pahar zahăr
- 3 linguri amidon sau făină
- 1/3 pahar de apă
- 1 pahar de căpşune zdrobite bine cu furculita
- 1 pahar frisca batuta
Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu amidonul, apa şi piureul de căşpuni şi le fierbi la foc mic amestecând continuu.
După ce a început să clocotească, mai laşi pe aragaz un minut şi dai vasul la rece. Inainte de servire încorporezi frişca în cremă. Tai blatul şi-l umpli cu crema.
Prajitura cu crema de capsune
Pofta buna!