Prajitura cu crema de capsune

Printeaza

Prajitura cu crema de capsune

Prajitura cu crema de capsune

Ingrediente blat:

  • 1-1/4 pahar biscuiţi superiori pisaţi mărunt
  • 2 linguri zahăr
  • 3 linguri unt moale
  • 500 g brânză de vaci bine stoarsă
  • 1 pahar de zahăr
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Biscuiţii şi 2 linguri de zahăr le amesteci bine cu untul. Tapetezi o tavă cu această compoziţie, având grijă s-o pui în strat uniform. O coci la foc potrivit 10 minute. Freci într-un castron brânza cu un pahar de zahăr, adaugi coaja de lamaie, vanilia şi pe rând, câte un ou.

După ce le-ai amestecat bine, torni în tava tapetată cu biscuiţi şi dai din nou la cuptor, la foc slab, aproximativ o oră.

Ingrediente cremă:

  • 1 pahar zahăr
  • 3 linguri amidon sau făină
  • 1/3 pahar de apă
  • 1 pahar de căpşune zdrobite bine cu furculita
  • 1 pahar frisca batuta

 

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu amidonul, apa şi piureul de căşpuni şi le fierbi la foc mic amestecând continuu.

După ce a început să clocotească, mai laşi pe aragaz un minut şi dai vasul la rece. Inainte de servire încorporezi frişca în cremă. Tai blatul şi-l umpli cu crema.

Prajitura cu crema de capsune

Prajitura cu crema de capsune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.