Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale

Printeaza

O reteta de prajitura cu crema de ciocolata, cafea si migdale din: zahar pudra, unt, ciocolata menaj, migdale, pricomigdale, piscoturi, galbenusuri, marsala si cafea.

Ingrediente:Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale

  • 275 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolată menaj
  • 100 g migdale
  • 200 g pricomigdale
  • 400 g pişcoturi
  • 6 gălbenuşuri
  • 300 ml Marsala
  • 1/2 ceaşcă de cafea

pentru decor:

  • ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Freacă bine gălbenuşurile, untul şi zahărul pudră până când obţii o cremă moale şi catifelată. Imparte crema în 3 părţi, dintre care una mai mare. în aceasta din urmă adaugă ciocolata rasă, în cea de-a doua — cafeaua rece strecurată (turnând-o puţin câte puţin, ca să nu devină prea lichidă crema), iar în cea de-a treia — migdalele prăjite şi tocate.

Taie pişcoturile în două pe lungime, înmoaie-le în Marsala, scurge-le şi aranjează-le pe un platou rotund. Intinde peste pişcoturi prima cremă şi acope­ră toată suprafaţa cu pricomigdalele înmuiate în Marsala.

Pune un strat din cea de-a doua cremă, apoi încă un strat de pişcoturi şi acoperă-le cu cea de-a treia cremă. Pune prăjitu­ra în frigider şi las-o să se răcească cel puţin 3 ore. Decorează cu fulgi de ciocolată şi serveşte.

Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale

Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.