Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale
PrinteazaO reteta de prajitura cu crema de ciocolata, cafea si migdale din: zahar pudra, unt, ciocolata menaj, migdale, pricomigdale, piscoturi, galbenusuri, marsala si cafea.
- 275 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 100 g ciocolată menaj
- 100 g migdale
- 200 g pricomigdale
- 400 g pişcoturi
- 6 gălbenuşuri
- 300 ml Marsala
- 1/2 ceaşcă de cafea
pentru decor:
- ciocolată menaj
Mod de preparare:
Freacă bine gălbenuşurile, untul şi zahărul pudră până când obţii o cremă moale şi catifelată. Imparte crema în 3 părţi, dintre care una mai mare. în aceasta din urmă adaugă ciocolata rasă, în cea de-a doua — cafeaua rece strecurată (turnând-o puţin câte puţin, ca să nu devină prea lichidă crema), iar în cea de-a treia — migdalele prăjite şi tocate.
Taie pişcoturile în două pe lungime, înmoaie-le în Marsala, scurge-le şi aranjează-le pe un platou rotund. Intinde peste pişcoturi prima cremă şi acoperă toată suprafaţa cu pricomigdalele înmuiate în Marsala.
Pune un strat din cea de-a doua cremă, apoi încă un strat de pişcoturi şi acoperă-le cu cea de-a treia cremă. Pune prăjitura în frigider şi las-o să se răcească cel puţin 3 ore. Decorează cu fulgi de ciocolată şi serveşte.
Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale
Poftă bună!