Prajitura cu crema de ciocolata si spuma de caramel

Printeaza

Prajitura cu crema de ciocolata si spuma de caramel din: oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, ciocolata cu lapte, cacao, margarina, alune.

Ingrediente pentru blat:Prajitura cu crema de ciocolata si spuma de caramel

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 7 galbenusuri
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura cacao
  • 250 g margarina sau unt
  • 100 g alune macinate

Ingrediente pentru spuma caramel:

  • 7 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 2 linguri apa

Mod de preparare:

Pregatesti blatul, separi ouale si baţi albusurile spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile le mixezi cu zaharul si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie. Amesteci albusurile cu crema de galbenusuri si adaugi faina in ploaie. Coci in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasi 20-25 minute la cuptor. Scoti tava si lasi la racit.

Pregatesti crema, mixezi galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi laptele si pui pe foc pana se ingroasa, iei de pe foc si adaugi ciocolata razuita si cacaua si amesteci bine, pana se topeste toata ciocolata.

Lasi la racit, apoi adaugi margarina frecata spuma in prealabil. Pui crema peste blatul racit, apoi alunele macinate si la urma spuma de caramel.

Pregatesti spuma, baţi albusurile bine cu 7 linguri de zahar. Separat, caramelizezi celelalte 7 inguri de zahar si, cand zaharul are o culcare maro inchis, pui 2 linguri de apa. Acest sirop il torni in fir subtire in albusul batut spuma si amesteci repede. Peste spuma de caramel pui ciocolata razuita.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.