Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata din: ouă, faina, ulei, amidon alimentar, esenta de migdale, esenţă de rom, praf de copt, sare, zeama de grepfrut şi portocale, fructe de pădure congelate, zahar, smântână pentru frişcă, ciocolate amărui, unt.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 180 ml ulei
- 300 g făină
- 4 linguri amidon alimentar
- esenţă de migdale
- esenţă de rom
- 1 plic praf de copt
- un vârf de cuţit sare
Pentru însiropat prăjitură:
- zeama de la 2 grepfrut şi 2 portocale
- 100 g zahăr
Pentru cremă:
- 300 g fructe de pădure congelate
- 200 ml smântână pentru frişcă
Pentru glazura:
- 2 ciocolate amărui
- 50 g unt
Mod de preparare:
Freci albuşurile spumă cu puţină sare şi, când s-au întărit, pui zahărul în trei reprize.
Adaugi apoi gălbenuşurile şi amesteci pe rând câte unul, cu spatula, apoi în acelaşi mod adaugi uleiul, făina cernută împreună cu praful de copt, amidonul şi esenţele, lei o tavă mai adâncă, o ungi cu ulei şi o pudrezi cu făină.
Pui compoziţia şi o dai la cuptorul încins la 200°C pentru 5 minute, apoi scazi temperatura la 180°C, pentru 40-45 de minute.
Laşi să se răcească circa 10 minute, apoi răstorni blatul pe un prosop curat. După ce s-a răcit, tai blatul în două pe verticală.
Faci un sirop din zeama de portocale şi grepfrut, în care pui şi zahărul şi le fierbi la foc mic până se topeşte zahărul.
Cu acest sirop răcit, însiropezi blatul.
Pentru crema, amesteci smântână pentru frişcă cu fructele de pădure şi le baţi bine cu mixerul până se întăreşte.
Pregăteşti glazura aşa: într-un vas aşezat la bain-marie pul untul şi ciocolata.
Topeşti totul pe baie de abur şi laşi 10 minute la răcit. într-o tavă pui primul blat însiropat, apoi crema ţfe fructe şi acoperi cu celălalt blat însiropat.
Dai tava la frigider pentru aproximativ 30 de minute, apoi o scoţi şi o tai cuburi, pe care le acoperi cu glazura.
Prăjitura porţionată o dai la rece până în momentul servirii.
Pofta buna!