Prajitura cu crema de lapte si bezea
PrinteazaPrajitura cu crema de lapte si bezea din: galbenusuri, faina, zahar, apa, praf de copt, zahar vanilat, lapte, amidon, unt, fulgi de cocos, esenta de vanilie, albusuri, ciocolata alba.
- 5 gălbenuşuri
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 10 linguri apă
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă:
- 350 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1 lingură amidon
- 250 g unt
- 100 g fulgi de cocos
- esenţă de vanilie
Ingrediente pentru bezea:
- 5 albuşuri
- 100 g zahăr
- 25 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul, freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până obţii o cremă, apoi adaugi apa şi făina amestecată cu praful de copt. Ungi o tavă cu unt sau pui hârtie de copt şi întinzi bine compoziţia obţinută. Introduci tava în cuptorul încălzit, la foc mic, 20 de minute.
Pregăteşti crema, amesteci zahărul, fulgii de cocos, amidonul, apoi adaugi laptele şi pui cratiţa pe foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. După ce se răcoreşte, adaugi esenţa de vanilie.
Mixezi bine untul moale şi adaugi în compoziţie câte o lingură, până când se încorporează în totalitate.
Pregăteşti bezeaua, pe baie de abur baţi bine albuşurile cu zahărul.
Montezi prăjitura, peste blatul răcit adaugi crema, nivelezi bine, după care pui bezeaua, iar la final razi ciocolata.
Prajitura cu crema de lapte si bezea
Pofta buna!