Prajitura cu crema de lapte si glazura de cacao
PrinteazaPrajitura cu crema de lapte si glazura de cacao din: zahar, ulei, lapte, bicarbonat, faina, margarina, esenta de rom, cacao, nuca de cocos, nuca.
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri ulei
- 12 linguri lapte fiert
- 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet
- făină cât cuprinde
Ingrediente pentru cremă:
- 15 linguri zahăr
- 3/4 l lapte fiert
- 5 linguri făină
- 1 pachet margarină (250 g)
- 1 fiolă esenţă de rom
Ingrediente pentru glazură:
- 8 linguri zahăr
- 4 linguri lapte
- 2-3 linguri cacao
- nucă de cocos sau nucă pisată pentru ornat
Mod de preparare:
Pregăteşti foile, amesteci toate ingredientele până obţii un aluat moale. Intinzi 5 foi, pe care apoi le coci pe fundul unei tăvi obişnuite de aragaz.
Pregăteşti crema, pui zahărul la topit, din care faci zahăr ars.
După aceea adaugi margarina, iar după ce se topeşte, pui făina, laptele fiert (dar călduţ). Amesteci încontinuu, să nu se prindă de fundul tăvii, până se îngroaşă compoziţia, apoi adaugi esenţa de rom. Pui crema călduţă între cele 5 foi.
Pregăteşti glazura, fierbi toate ingredientele timp de 3-4 minute, apoi torni compoziţia peste ultima foaie. Ornezi cu nucă de cocos sau nucă pisată.
Pofta buna!