Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao
PrinteazaPrăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao
- 6 ouă
- 8 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 4 linguri apă
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente cremă:
- 250 g unt
- 200 g nuci măcinate
- 200 g zahăr pudră
- 1 pahar lapte
- 50 ml esenţă de rom
Ingrediente glazură:
- 150 g zahăr pudră
- 4 linguri cacao
- 5 linguri apă clocotită
- 1 lingură ulei
Mod preparare blat:
Freci gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr şi apa călduţă, iar separat baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas. Adaugi apoi albuşurile peste gălbenuşuri, omogenizezi compoziţia şi încorporezi făina, amestecată in prealabil cu praful de copt.
Torni compozitia obtinuta intr-o tavă (cu dimensiunea de 22/30 cm) unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit timp de 25 de minute.
In acest timp, pregăteşti crema: opăreşti nuca măcinată cu laptele fierbinte, amesteci şi după ce s-a răcit, adaugi untul frecat spumă şi zahărul. Laşi blatul să se răcească, apoi îl tai bucăţi cu un pahar mai larg la gură.
Bucăţile de blat rămase le înmoi în rom, apoi le adaugi în cremă şi omogenizezi. Pui apoi pe fiecare bucată rotundă de blat câte o lingură de cremă. Faci si glazura. Amesteci apa clocotita cu zaharul, cacaua si uleiul si pui cate o lingura de glazură peste fiecare prăjitură.
Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao
Poftă bună!