Prajitura cu crema de nuci si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu crema de nuci si ciocolata
- 8 albuşuri
- 8 linguri zahăr tos
- 1 lingură făină
- lingură zeamă de lămâie
Ingrediente crema de nuci:300g nuci măcinate ,350g zahăr pudră ,150g unt,2-3 linguri lapte praf
Ingrediente crema ciocolata: 300gcacao ,2 linguri zahăr tos,300g zahăr pudră ,200g unt,10ml esenţă de rom ,1 50g biscuiţi cu ciocolată ,1 cană lapte
Ingrediente ornare: 200g frişcă ,50g nuci măcinate ,100g ciocolată rasă,3 linguri cacao,3 linguri zahăr, 1 ceaşcă lapte fierbinte.
Mod de preparare:
Se bat albuşurile adăugând treptat zahărul, până se obţine o spumă foarte tare. Se încorporează făina şi zeama de lămâie.
Spuma obţinută se toarnă în două tăvi unse cu ulei şi tapetate cu hartie de copt. Compoziţia se nivelează uşor cu o spatulă.
Tăvile se dau la cuptor la foc foarte mic, lăsându-le până se usucă bezeaua foarte bine.
După ce s-au răcit, foile de bezea se desprind cu ajutorul unui cuţit de pe hârtia de copt.
Pentru a prepara crema de nuci, se amestecă zahărul pudră cu untul topit şi cu laptele praf.
Treptat se încorporează şi nuca.
Crema obţinută se întinde uniform pe prima foaie de bezea şi se acoperă cu foaia a doua.
Pofta buna!