Prajitura cu crema de portocale
Printeaza
O reteta delicioasa de prajitura cu crema de portocale, zahar, oua, zahra vanilat, pesmet, ciocolata alba si margarina.
- 100 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
- două tablete ciocolată sau doulă linguri cacao
- două linguri pesmet
- 4 albuşuri
- un pachet de ciocolată albă (100 g) sau fondant alb
Ingrediente cremă:
- 250 g margarină
- 250 g zahăr
- zeama de la 4 portocale şi coaja de la 2 portocale
Mod de preparare:
Freci spumă 100 g zahăr cu gălbenuşurile şi zahărul vanilat; adaugi tabletele de ciocolată, topite puţin sau date pe răzătoarea mică, apoi pesmetul şi albuşurile bătute spumă. Intr-o tavă lată (de aragaz) unsă şi tapetată cu făină, torni compziţia şi coci la foc potrivit până se întăreşte.
Laşi la răcit, apoi tai în două părţi egale. Pregăteşti crema aşa: Freci spumă margarina cu zahărul, apoi adaugi coaja rasă şi zeama de portocală. Cu această cremă ungi jumătăţile de blat şi le tai pătrate sau romburi. Glasezi cu ciocolată albă sau fondant.
Dacă vrei, pe fiecare blat poţi pune bucăţi de portocală zaharisită sau din dulceaţă.
Pofta buna!