Prajitura cu crema de portocale

Printeaza

 

O reteta delicioasa de prajitura cu crema de portocale, zahar, oua, zahra vanilat, pesmet, ciocolata alba si margarina.

Ingrediente:Prajitura cu crema de portocale

  • 100 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
  • două tablete ciocolată sau doulă linguri cacao
  • două linguri pesmet
  • 4 albuşuri
  • un pachet de ciocolată albă (100 g) sau fondant alb

Ingrediente cremă:

  • 250 g margarină
  • 250 g zahăr
  • zeama de la 4 portocale şi coaja de la 2 portocale

 

Mod de preparare:

Freci spumă 100 g zahăr cu găl­benuşurile şi zahărul vanilat; adaugi tabletele de cio­colată, topite puţin sau date pe răzătoarea mică, apoi pesmetul şi albuşurile bătu­te spumă. Intr-o tavă lată (de aragaz) unsă şi tapetată cu făină, torni compziţia şi coci la foc potrivit până se întăreşte.

Laşi la răcit, apoi tai în două părţi egale. Pregăteşti crema aşa: Freci spumă margarina cu zahărul, apoi adaugi coaja rasă şi zeama de portoca­lă. Cu această cremă ungi jumătăţile de blat şi le tai pătrate sau romburi. Glasezi cu ciocolată albă sau fon­dant.

Dacă vrei, pe fieca­re blat poţi pune bucăţi de portocală zaharisită sau din dulceaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.