Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata din: albusuri, zahar, fulgi de cocos, faina, oua, cacao, ulei, praf de copt, esenta de rom, galbenusuri, lapte, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, smantana pentru frisca.

Ingrediente pentru blatul alb:Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_glazura_de_ciocolata

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 5 linguri faina

Ingrediente pentru blatul negru:

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom

Ingrediente pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Pregatesti blatul alb, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi, pana obtii o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele.

Incorporezi apoi faina amestecata cu fulgii de cocos, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Torni compozitia intr-o tava cu diametrul de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.

Pregatesti blatul cu cacao, bati albusurile cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi, pana obtii o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom le torni peste spuma de albus si amesteci usor.

Urmeaza apoi faina, amestecata cu cacaua şi cu praful de copt. Amesteci usor cu o spatula. Torni compozitia in tava, peste blatul cu nuca de cocos. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Faci proba cu scobitoarea. Scoti blatul pe un gratar si-l lasi la racit.

Pregatesti crema si glazura, mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Torni laptele, omogenizezi si pui la fiert pe foc mic sau la bain-marie. Fierbi pana cand compozitia se ingroasa, fara a da in clocot. Dai deoparte si lasi la racit.

Dupa ce s-a racit, aromezi dupa gust cu esenta de vanilie si incorporezi compozitia treptat, in untul batut. Pui crema peste blatul racit si nivelezi. Peste crema torni glazura de ciocolata (rece), preparata prin topirea ciocolatei la foc mic, impreuna cu untul si cu smantana pentru frisca.

Dai prajitura la frigider pentru minimum 1 ora, apoi o portionezi dupa dorinta.

Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.