Prajitura cu crema si glazura

Printeaza

Prajitura cu crema si glazura din: oua, zahar, ulei, faina, biscuiti, cafea, cacao, ulei.

Ingrediente pandispan:Prajitura cu crema si glazura

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina

Ingrediente crema:

  • 300 g biscuiti sfaramati
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 ceasca de cafea sau ness
  • 150 g nuca macinata

Ingrediente glazura:

  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa fiarta
  • 1 lingura de ulei

 

Mod de preparare:

Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se pun peste spuma de albus. Se bate in continuare. La sfarsit, se incorporeaza usor faina, de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul. Daca e prea gros, se pot adauga cateva linguri de apa fiarta.

Se pune intr-o tava mai inalta, unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor 20 de minute, pana se intareste. Daca apesi cu degetul, revine la forma initială. Se lasa pana se raceste si apoi se rastoarna pe un platou.

Din toate ingredientele pentru crema se obtine o crema, care se pune peste blat si se niveleaza. Se da la rece 15 minute. Intre timp se pregateste glazura. Se scoate prajitura, se toarna glazura si se serveste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.