Prajitura cu crema si rahat
PrinteazaPrajitura cu crema si rahat din: margarina, zahar, lapte, cacao, oua, amoniac, faina, rahat, praf de copt, unt, vanilie.
Pentru foi:
- 100 g margarina
- 10 linguri zahăr pudră
- 10 linguri lapte
- 3 linguri cacao
- 1 ou
- 1 linguriţă amoniac
- 500 g făină
Pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri apă
- câte 4 linguri zahăr şi făină
- 4 bucăţi rahat diferit colorat
- 1/2 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
- 400 ml lapte dulce pasteurizat
- 4 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 200 g unt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru foi, amesteci margarina moale, adusă la temperatura camerei, cu zahărul, oul, laptele, pudra de cacao, amoniacul şi făina. împărţi în 2 aluatul obţinut şi, pe hârtie de copt, întinzi foi de dimensiunea tăvii (20×35 cm).
Le coci pe dosul tăvii, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 10 minute.
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare şi adaugi pe rând câte o lingură de zahăr şi de apă. în spuma omogenă, încorporezi pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt şi rahatul, în prealabil tăiat în cubuleţe şi trecut prin făină.
Coci blatul 30 de minute, la foc mediu, în tava pe care au fost coapte foile, tava fiind tapetată cu hârtie de copt.
Pentru cremă, pui făina şi zahărul într-o cratiţă şi torni câte puţin lapte rece, în timp ce amesteci încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Aşezi vasul pe foc mic şi fierbi crema, amestecând neîntrerupt, până se îngroaşă.
După ce s-a răcit, o încorporezi lingură cu lingură, în untul frecat spumă cu esenţa de vanilie.
Asamblezi prăjitura pe un platou: ungi cu cremă o foaie, aşezi blatul cu rahat, apoi întinzi un strat de cremă şi din nou foaie.
Presezi uşor prăjitura, pe toată suprafaţa şi o păstrezi în frigider pentru cel puţin 5 ore, dar cel mai bine de seara până dimineaţa, ca să se înmoaie foile.
Pofta buna!