Prajitura cu crema si stafide
PrinteazaPrajitura cu crema si stafide din: oua, zahar, stafide, nuci, rahat, faina, capsuni, lapte, unt.
Pentru blat:
- 8 albuşuri
- 1 cană zahăr
- 2 linguri stafide
- 1 cană nuci tăiate
- 75 g rahat colorat, tăiat cubuleţe
- 2 foi de napolitane
- 1 cană făină
Pentru cremă:
- 8 gălbenuşuri
- 3-5 linguri zahăr
- 150 g căpşuni
- 5 linguri lapte
- 3 linguri făină
- 200 g unt
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu zahărul până se topeşte, apoi adaugi făina, stafidele, rahatul şi nucile. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptor 40 de minute.
Pentru cremă, pui la foc căpşunile cu 3 linguri de zahăr, apoi laşi la răcit.
Baţi bine gălbenuşurile cu restul de zahăr adaugi făina, laptele şi pui pe baie de aburi, amestecând până ajunge la consistenţa smântânii.
Freci untul spumă, îl încorporezi în crema rece, apoi torni siropul de căpşuni.
Ungi o foaie de napolitană cu jumătate din cremă, aşezi blatul, adaugi restul de cremă şi pui cea de-a doua foaie de napolitană.
Pofta buna!