Prăjitură cu cremă
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, crema de ciocolata, smantana, lapte, crema de vanilie, apa, zahar, brady, unt.
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 1 plic praf (80 g) cremă de ciocolată
- 200 g smântână (32% grăsime)
- 200-220 ml lapte rece
- 1 plic praf cremă de vanilie
Ingrediente glazură:
- 2 linguri apă
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri brandy
- 100 g ciocolată
- 100 g unt
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, ca la bezea. Adaugi câte un gălbenuş şi baţi puţin după fiecare. La sfârşit, presari praful pentru crema de ciocolată şi mai baţi puţin, cât să se omogenizeze.
Torni aluatul într-o tavă de 20-30 cm, unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul la foc mediu, 25-30 de minute. Apeşi blatul cu degetul, iar dacă adâncitura dispare imediat înseamnă că e copt. îl laşi să se răcească. Pui într-un bol smântână, laptele şi praful pentru crema de vanilie. Baţi bine cu mixerul timp de 1 minut.
Crema trebuie să se întărească bine. O întinzi uniform pe suprafaţa blatului şi dai blatul la frigider.
Infierbânţi apa şi adaugi zahărul. După ce se topeşte zahărul, pui lichiorul şi ciocolata bucăţi. Amesteci până se topeşte, apoi adaugi untul. Mai laşi pe foc până se topeşte untul, după care o laşi să se răcească.
Când glazura a ajuns la temperatura camerei, o întinzi uniform deasupra prăjiturii. Dai prăjitura la rece pentru 2-3 ore, apoi o poţi tăia şi servi.
Pofta buna!