Prăjitură cu cremă

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, crema de ciocolata, smantana, lapte, crema de vanilie, apa, zahar, brady, unt.

Ingrediente blat:Prăjitură cu cremă

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 1 plic praf (80 g) cremă de ciocolată
  • 200 g smântână (32% grăsime)
  • 200-220 ml lapte rece
  • 1 plic praf cremă de vanilie

Ingrediente glazură:

  • 2 linguri apă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri brandy
  • 100 g ciocolată
  • 100 g unt

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spu­mă cu zahărul, ca la bezea. Adaugi câte un gălbenuş şi baţi puţin după fiecare. La sfârşit, presari praful pentru crema de ciocolată şi mai baţi puţin, cât să se omogenizeze.

Torni aluatul într-o tavă de 20-30 cm, unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul la foc mediu, 25-30 de minute. Apeşi blatul cu degetul, iar dacă adâncitura dispare imediat în­seamnă că e copt. îl laşi să se răcească. Pui într-un bol smântână, lapte­le şi praful pentru crema de vanilie. Baţi bine cu mixe­rul timp de 1 minut.

Crema trebuie să se întărească bine. O întinzi uniform pe suprafaţa blatului şi dai blatul la frigider.

Infierbânţi apa şi adaugi zahărul. După ce se topeşte zahărul, pui lichiorul şi ciocolata bucăţi. Amesteci până se topeşte, apoi adaugi untul. Mai laşi pe foc până se topeşte untul, după care o laşi să se ră­cească.

Când glazura a ajuns la temperatura came­rei, o întinzi uniform deasupra prăjiturii. Dai prăjitura la rece pentru 2-3 ore, apoi o poţi tăia şi servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.