Prăjitură cu două creme
PrinteazaPrăjitură cu două creme din: zahar pudra, faina, oua, praf de copt, unt, lapte, cacao, zahar, unt, esenta de rom, lapte, zeama de lamaie.
pentru foi:
- 9 linguri zahar pudra
- 9 linguri faina
- 9 oua
- 1 pachet praf de copt
- unt pentru uns tava
pentru crema de cacao:
- 1/2 lapte dulce
- 3 linguri cacao
- 5-6 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 50 g unt
- 1 esenta rom
pentru crema de lamaie:
- 1/2 lapte
- 4-5 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 100 g unt
- zeama de la 1-2 lamai
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră, apoi adaugi făina cernută, împreună cu praful de copt (nestins) şi încorporezi treptat. Baţi spumă albuşurile într-un alt castron, după care le amesteci bine cu restul compoziţiei. Impărţi aluatul în 3 bucăţi şi întinzi 3 foi pe care le coci, pe rând, pe dosul tăvii, unsă în prealabil cu unt şi presărată cu puţină făină.
Pregăteşti crema de cacao: Amesteci la rece, cacaua cu zahărul şi cu făina, apoi adaugi laptele, puţin câte puţin, iar când acestea s-au amestecat, pui cratiţa la foc mic. Amesteci până se îngroaşă. Când crema s-a fiert, iei vasul de pe foc, iar când e călduţă, pui untul tăiat în bucăţele mici şi esenţa de rom.
Pregăteşti crema de lămâie : Amesteci zahărul cu laptele, îl fierbi şi îl laşi să se răcească. în cratiţa cu lapte călduţ pui încet-încet făina, să nu facă cocoloaşe. Dai din nou cratiţa la foc şi fierbi până dă în clocot, lei din nou cratiţa de pe foc, iar când e călduţă compoziţia, pui untul şi zeama de lămâie. Cele două creme nu trebuie să fie foarte dulci.
Cea de cacao trebuie să fie amăruie, iar cea de lămâie acrişoară, pentru a da un gust deosebit prăjiturii. Crema de cacao o pui dedesubt, după care pui crema de lămâie, iar deasupra foilor pui cremă de ciocolată din comerţ.
Prăjitură cu două creme
Pofta buna!
Chiar arata bine prajitura asta!