Prajitura cu dovleac si branza
PrinteazaPrajitura cu dovleac si branza din: faina, zahar, oua, unt, stafide, dovleac, scortisoara, praf de copt, rom, crema de branza.
- 300 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 150 g unt
- 50 g stafide
- 500 g piure de dovleac
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 plic de praf de copt
- esenţă rom
Pentru glazură:
- 1 ou
- 200 g cremă de brânză
- 30 g zahăr pudră
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pune stafidele la înmuiat în esenţă de rom. Mixează ouăle cu zahărul pudră. Adaugă untul topit, piureul de dovleac, stafidele, făina cernută, praful de copt şi scorţişoara.
Pentru glazură, bate oul cu zahărul pudră, pune untul şi crema de brânză. Tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă, toarnă compoziţia de dovleac, apoi pe cea de brânză şi coace 40 de minute.
Pofta buna!