Prajitura cu dovleac si coaja de lamaie
PrinteazaO reteta gustoasa de parajitura cu dovleac si coaja de lamaie din: zahar, ulei, amoniac, faina, esente, coaja de lamaie, scortisoara si amoniac.
Ingrediente:
- 6 linguri + 1 cană zahăr
- 6 linguri apă minerală sau sifon
- 6 linguri ulei
- 1 linguriţă amoniac
- 300 g făină
- 600 g dovleac
- esenţe
- coajă de lămâie
- scorţişoară
- 1/2 linguriţă de zeamă de lămâie pentru stins amoniacul
Mod de preparare:
Amesteci cele 6 linguri de zahăr cu apa minerală, 4 linguri de ulei, amoniacul stins cu lămâie şi făina, astfel încât să-ţi iasă o cocă pe care să o poţi întinde în trei foi într-o tavă cu dimensiunile de 31/23 cm. Coci foile la foc mic pe spatele tăvii (31/23 cm) unse bine cu ulei şi presărate cu făină.
Razi dovleacul pe răzătoarea mare şi, după 30 de minute, îl storci, adaugi cana de zahăr, 1-2 linguri de ulei şi mai fierbi la foc mic, amestecând din când în când, până ce compoziţia se încheagă. La sfârşit, adaugi esenţele.
Umpli foile cu pasta de dovleac, presari zahăr vanilat şi o dai peste noapte la rece. A doua zi, o vei tăia şi vei constata că foile s-au înmuiat datorită dovleacului.
Pofta buna!