Prajitura cu dovleac si scortisoara
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, scortisoara, oua, faina, zahar vanilat, ulei, lamaie, unt, sare, dovleac.
Ingrediente umplutura:
- 100 g zahăr
- 1/2 dovleac
- 1 lingură cu unt
- 1-2 linguriţe scorţişoară
Ingrediente blat:
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 125 g făină
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
- 5 linguri ulei Raza Soarelui
- 1 lămâie
- 1 linguriţă cu unt
- sare
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu ulei şi puţină sare. Separat, baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi apoi gălbenuşurile, făina şi coaja rasă de lămâie. Amesteci uşor şi torni compoziţia într- o tavă de la aragaz, unsă cu unt şi tapetată cu făină.
O laşi la cuptor 35-40 de minute, între timp, cureţi dovleacul şi îl dai pe răzătoarea mare. Il înăbuşi în puţin unt, timp de 10 minute, după care adaugi zahărul şi un praf de scorţişoară. Laşi pe foc până se înmoaie bine dovleacul.
Scoţi blatul din tavă, îl tai pe din 2 şi între cele 2 blaturi întinzi compoziţia de dovleac.
Poftă bună!