Prajitura cu dovleac turcesc
PrinteazaPrajitura cu dovleac turcesc din: margarina, ulei, apa, faina, zahar brun, praf de copt, sare, miere, dovleac, scortisoara, rom, margarina, gris.
Aluat:
- 1 pachet margarină
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apă
- 400 g făină
- 2 linguri zahăr brun
- praf de copt
- sare
- 1 lingură miere
Umplutură:
- 1 dovleac turcesc
- 200 g zahăr brun
- praf de scorţişoară
- esenţă de rom
- 50 g margarină
- 1 lingură griş
Mod de preparare:
Pentru aluat se taie cubuleţe margarina, se adaugă puţină făină şi se amestecă cu mâna până se obţine o compoziţie nisipoasă.
Se adaugă zahărul, mierea, apa, praful de sare şi se frământă încorporând şi făina rămasă, amestecată cu praful pentru copt. Se face o sferă, se înveleşte în folie şi se dă la rece 30 min.
Pentru umplutură se curăţă dovleacul, se pune la călit cu puţină margarină şi cu zahărul.
Când dovleacul a scăzut, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.
Se scoate aluatul din frigider şi se împarte în două. Se întinde prima foaie de mărimea unei tăvi şi se pune în tavă. Se presară cu puţin griş, se pune umplutura, se presară grişul rămas şi praful de scorţişoară.
Se acoperă cu a doua foaie întinsă şi se înţeapă cu furculiţa. Se coace în cuptorul preîncălzit, cca 45 min.
Se scoate din cuptor şi se presară cu zahăr pudră.
Pofta buna!