Prajitura cu dovlecei si migdale
PrinteazaPrajitura cu dovlecei si migdale din: faina, malai, zahar, ulei, dovlecei, oua, nuca, migdale.
- 200 g dovlecei
- 3 gălbenuşuri
- 150 g zahăr brun
- 100 ml ulei
- 100 g mălai
- 100 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de scorţişoară
- 150 g nucă tocată
- 3 albuşuri
- migdale
Mod de preparare:
Se rad 200 g dovlecei cruzi (cu tot cu coajă).
Se mixează 3 gălbenuşuri cu 150 g zahăr brun; se adaugă dovleceii şi 100 ml ulei. Se încorporează pe rând 100 g mălai, 100 g făină amestecată cu 1/2 plic praf de copt, 1 praf de scorţişoară, 150 g nucă tocată şi, la final, 3 albuşuri bătute. Se toarnă într-o tavă cu hârtie de copt, iar deasupra se pun bucăţele de rahat.
Se preîncălzeşte cuptorul la 175°C, se coace cca 40 minute. Se porţionează doar după ce s-a răcit complet şi se serveşte presărat cu migdale.
Pofta buna!