Prajitura cu dovlecel si fructe uscate
PrinteazaPrajitura cu dovlecel si fructe uscate din: faina, zahar, dovlecei, oua, fructe, vanilie, praf de copt, ulei, scortisoara.
- 450 g dovlecei
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- o linguriţă scorţişoară
- esenţă de vanilie
- un praf sare
- 150 g fructe uscate amestecate
- 1/2 plic praf de copt
- 85 ml ulei
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coajă şi apoi se trec prin râzătoare. Se presează cu mâna pentru a-şi lăsa apa. Se amestecă fâina cu sarea, scorţişoara şi praful de copt.
Separat, se amestecă ouăle cu zahărul, vanilia şi uleiul turnat progresiv. Se adaugă dovleceii şi fructele uscate tăiate, dacă sunt prea mari.
Se unge o formă, se presara cu zahăr şi se toarnă aluatul.
Se lasă 50 de minute la cuptor.
Pofta buna!