Prajitura cu dulceata de gutui
PrinteazaPrajitura cu dulceata de gutui din: gutui, unt, zahar, oua, faina, malai, nuci, praf de copt, dulceata.
- 3 gutui
- 200 g unt
- 250 g zahăr brun
- 6 ouă
- 200 g făină
- 60 g mălai fin
- 50 g nuci
- 1/2 plic praf de copt
Pentru servit:
- un albuş
- 50 g zahăr pudră
- sucul de la jumătate de lămâie
- dulceaţă de gutui
Mod de preparare:
Se curăţa gutuile şi se taie cubuleţe care se pun la fiert în apă. Se lasă 15 minute. Untul se freacă spumă, se adaugă gălbenuşurile, se amestecă, apoi se pune zahărul.
Se adaugă făina amestecată cu mălaiul, praful de copt, nucile şi gutuile. Se amestecă. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace 40 de minute.
Pentru glazură, se bate albuşul spumă, se adaugă zahărul pudră şi apoi sucul de lămâie. Se formează o glazură albă. Pentru servit, cu ajutorul unui cerc de metal se decupează porţii care se aduc la 1 masă cu glazura albă şi dulceaţă de gutui deasupra.
Pofta buna!