Prajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac
PrinteazaPrajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac din: unt, zahar, lapte, faina de porumb, faina de grau, fasole rosie, zahar, ulei, esenţă vanilie, seminţe de dovleac descojite, oua.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 32 g zahăr
- 1 1/2 lingură lapte
- 3 linguriţe făină de porumb
- 180 g făină de grâu
Pentru umplutura:
- 500 g fasole roşie
- 500 g zahăr
- 200 ml ulei
- 1 linguriţa esenţă vanilie
- 50 g seminţe de dovleac descojite
- 8 gălbenuşuri
Pentru uns:
- 1 galbenus
- 1 lingurita lapte
Mod de preparare:
Baţi untul cu zahărul până când devine pufos, torni laptele şi amesteci bine. Adaugi făina, continuând să amesteci, până obţii un aluat. îl dai apoi la frigider o jumătate de oră.
Pentru umplutură, fierbi fasolea bine şi apoi o scurgi. O pui în blender cât este fierbinte. Mixezi şi torni pasta obţinută, împreună cu zahărul, într-o tigaie (sau wok) şi amesteci încontinuu pentru a nu se lipi.
Când compoziţia este foarte densă, adaugi uleiul şi vanilia. Continui să amesteci. Este gata când pasta nu mai lasă urme pe pereţii tigăii. Pui într-un bol şi bagi la frigider. Când pasta s-a întărit, o amesteci cu miejii de seminţe de dovleac.
Impărţi pasta în 8 porţii, iar cele 8 gălbenuşuri, le pui separat, fără a se sparge Sau a se amesteca unele cu altele. Scoţi aluatul de la frigider şi îl împărţi în 8 porţii egale, încingi cuptorul.
Apeşi cu mâna fiecare bucată de pastă de fasole, iar în mijlocul ei pui câte un gălbenuş crud şi îi dai iarforma unei bile. Repeţi cu fiecare din cele 8 porţii. Le dai deoparte.
Apoi iei câte o bilă de aluat, o presezi de masă cu palmele, îmbraci fiecare mingiuţă de pastă de fasole. Procedezi aşa cu toate.
Ungi fiecare bilă cu amestec de gălbenuş şi lapte şi le dai la cuptor 20 de minute sau până când devin auriu-arămii. Le serveşti calde.
Prajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac
Pofta buna!