Prajitura cu firimituri si caise

Printeaza

Prajitura cu firimituri si caise din: praf de copt, unt, zahar, faina, cacao, branza, smantana, oua, caise.

Ingrediente:Prajitura_cu_firimituri_si_caise

Pentru aluat:

  • 1 praf de copt
  • 250 g unt
  • 100 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1-2 linguriţe cacao
  • 1 gălbenuş

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 1 lingură făină
  • 8-10 caise, tăiate jumătăţi
  • zahăr pudră, opţional, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina, cacaua, praful de copt şi le amesteci cu untul rece, zahărul şi gălbenuşul până obţii un aluat elastic, din care vei face firimiturile, îl împărţi în două bile egale şi le dai la rece 15-30 de minute, ca să se întărească.

Intre timp, faci crema. Mixezi brânza cu smântână, ouăle bătute, făina şi zahărul pudră. Tapetezi o tavă şi dai prin râzătoare o bucată de aluat, pe care îl aşezi în mod egal, având grijă să nu îl apeşi.

Intinzi crema de brânză peste el, adaugi caisele tăiate, apoi razi a doua bucată de aluat. Dai prăjitura la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 40 de minute.

Când s-a răcit, o tai şi, dacă vrei, o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.