Prajitura cu firimituri si caise
PrinteazaPrajitura cu firimituri si caise din: praf de copt, unt, zahar, faina, cacao, branza, smantana, oua, caise.
Pentru aluat:
- 1 praf de copt
- 250 g unt
- 100 g zahăr
- 400 g făină
- 1-2 linguriţe cacao
- 1 gălbenuş
Pentru umplutură:
- 300 g brânză de vaci
- 250 ml smântână pentru frişcă
- 5 linguri zahăr pudră
- 3 ouă
- 1 lingură făină
- 8-10 caise, tăiate jumătăţi
- zahăr pudră, opţional, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina, cacaua, praful de copt şi le amesteci cu untul rece, zahărul şi gălbenuşul până obţii un aluat elastic, din care vei face firimiturile, îl împărţi în două bile egale şi le dai la rece 15-30 de minute, ca să se întărească.
Intre timp, faci crema. Mixezi brânza cu smântână, ouăle bătute, făina şi zahărul pudră. Tapetezi o tavă şi dai prin râzătoare o bucată de aluat, pe care îl aşezi în mod egal, având grijă să nu îl apeşi.
Intinzi crema de brânză peste el, adaugi caisele tăiate, apoi razi a doua bucată de aluat. Dai prăjitura la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 40 de minute.
Când s-a răcit, o tai şi, dacă vrei, o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!