Prajitura cu fistic si mandarine
PrinteazaPrajitura cu fistic si mandarine din: piscoturi, zahar, oua, lapte, smantana pentru frisca, gelatina, fistic, mandarine.
- 200 g pişcoturi
- 150 g zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 500 ml lapte
- 300 ml smântână pentru frişcă
- 10 foi gelatină
- 300 g fistic
- 6 mandarine
Mod de preparare:
Pui gelatina la înmuiat 10-15 minute, între timp, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr aproximativ cinci minute, după care le amesteci cu laptele călduţ.
Pui compoziţia pe baie de aburi 10 minute, timp în care continui să amesteci. Laşi compoziţia deoparte până se răcoreşte puţin, apoi adaugi gelatina înmuiată.
Baţi smântână cu restul de zahăr şi o încorporezi m amestecul de gălbenuşuri.
Dai crema la frigider 30 de minute, între timp pregăteşti câteva forme rotunde pe care le tapetezi cu folie alimentară. Le umpli cu crema rece, iar deasupra pui pişcoturi şi acoperi cu folie. Dai formele la frigider patru ore, apoi răstomi prăjiturile pe platouri şi îndepărtezi folia.
Decorezi prăjiturile cu fistic sfărâmat şi felii de mandarine.
Pofta buna!