Prajitura cu fistic si miere

Printeaza

Prajitura cu fistic si miere din: unt, zahar, miere, fulgi de ovaz, fistic, caise.

Ingrediente:Prajitura cu fistic si miere

  • 140 g de unt
  • 140 g de zahăr brun
  • 2 linguri de miere
  • 175 g fulgi de ovăz
  • 75 g de fistic mărunţit
  • 140 g de caise

 

Mod de preparare:

Se pun 140 g de unt, 140 g de zahăr brun şi 2 linguri de miere într-o cratiţă mică, apoi se încălzesc uşor până când se topesc.

Se pun 175 g fulgi de ovăz, 75 g de fistic mărunţit şi 140 g de caise uscate tocate într-un vas de mărime medie. Se toarnă deasupra combinaţia de unt topit şi se amestecă pentru a omogeniza.

Se pune totul într-o tavă unsă şi căptuşită cu hârtie de copt, de dimensiunea 20cmx20cm şi se coace la temperatura de 140 °C/gaz 4 timp de 35-40 de minute.

Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în tavă, apoi se taie în 16 bucăţi. Se pot păstra până la 3 zile într-un container etanş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.