Prajitura cu fistic si miere
PrinteazaPrajitura cu fistic si miere din: unt, zahar, miere, fulgi de ovaz, fistic, caise.
- 140 g de unt
- 140 g de zahăr brun
- 2 linguri de miere
- 175 g fulgi de ovăz
- 75 g de fistic mărunţit
- 140 g de caise
Mod de preparare:
Se pun 140 g de unt, 140 g de zahăr brun şi 2 linguri de miere într-o cratiţă mică, apoi se încălzesc uşor până când se topesc.
Se pun 175 g fulgi de ovăz, 75 g de fistic mărunţit şi 140 g de caise uscate tocate într-un vas de mărime medie. Se toarnă deasupra combinaţia de unt topit şi se amestecă pentru a omogeniza.
Se pune totul într-o tavă unsă şi căptuşită cu hârtie de copt, de dimensiunea 20cmx20cm şi se coace la temperatura de 140 °C/gaz 4 timp de 35-40 de minute.
Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în tavă, apoi se taie în 16 bucăţi. Se pot păstra până la 3 zile într-un container etanş.
Pofta buna!