Prajitura cu fistic si migdale

Printeaza

Prajitura cu fistic si migdale din: faina de migdale, zahar, oua, zahar brun, coaja de lamaie, ulei de masline extravirgin, cafea, esenta de vanilie, esenta de migdale, sare, fistic, zahar, cacao.

Ingrediente:Prajitura_cu_fistic_si_migdale

pentru blat:

  • 200 g faina de migdale
  • 80 g zahar
  • 6 oua
  • 100 g zahar brun
  • coaja unei lamai
  • 55 ml ulei de masline extravirgin
  • o lingurita cafea fin macinata
  • esente vanilie si migdale, dupa gust
  • un praf sare

pentru crema de fistic:

  • 300 g fistic curatat
  • 50 ml apa
  • 120 g zahar
  • 75 g faina de migdale
  • esenta de migdale
  • o lingura ulei

pentru tava:

  • unt si faina

pentru decor:

  • 100 g cacao

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă făina de migdale cu jumătate din cantitatea de zahăr alb. Separat, la mixer se amestecă gălbenuşurile cu zahărul brun şi restul zahărului alb. Se mixează în jur de 3 minute, până ce amestecul devine alb. Cu o spatulă apoi se amestecă în această cremă făina de migdale cu zahărul.

Se adaugă esenţele, coaja rasă de lămâie, cafeaua şi uleiul. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi apoi, cu lingura, se pune, puţin câte puţin, spuma de albuş în amestecul cu ouă. Se amestecă bine şi se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt si tapetată cu făină. Se coace pentru 25 de minute şi se face testul cu scobitoarea uscată.

Pentru crema de fistic, fructele curăţate se pun în tava de aragaz şi se coc 15 minute. Apoi, sâmburii se pun într-un castron. Se fierbe un sirop din apă şi zahăr care se toarnă peste fistic. Se amestecă rapid şi se lasă să se răcească. Pe suprafaţa sâmburilor va apărea o peliculă albicioasă.

Tot pentru cremă, se mixează făina de migdale cu fisticul şi esenţa de migdale. Trebuie să se obţină o pastă granuloasă în care se adaugă uleiul şi se mixează pentru a obţine o pastă fină.

Blatul cu migdale se taie în trei cu un cuţit foarte, foarte bine ascuţit şi se reaşează alternativ cu crema de fistic. Ultimul strat trebuie să fie de cremă de fistic. Se presară din abundentă cu cacao şi se dă la rfee de pe o zi pe alta.

Prajitura cu fistic si migdale

Prajitura_cu_fistic_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.