Prăjitură cu fistic
PrinteazaPrăjitură cu fistic
Ingrediente:
- 230 g unt
- 360 g zahăr
- 8 ouă
- 450 ml lapte dulce
- 4 linguri de cacao
- 250 g făină
- două pliculeţe zahăr vanilirtat
- praf de copt
- 100 g nucă
- 100 ml apă
- 100 g fistic
- amidon
- pudră de scorţişoară
- esenţă de rom
- o linguriţă de sare
Preparare:
Zahărul vanilat, 300 g zahăr tos şi 180 g unt se pun într-un castron şi se mixează. Se adaugă o lingură de esenţă de rom, 6 ouă, 220 ml lapte dulce, făina amestecată cu un pliculeţ cu praf de copt şi două linguri de pudră de cacao.
Se mixează, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace la foc meditu 25-30 de minute, se scoate şi se lasă la răcit.
Intr-o cratiţă se topeşte zahărul rămas şi când se caramelizează se adaugă untul şi apa. Se adaugă nuca măcinată şi se fierbe două minute.
Se lasă la răcit, se adaugă laptele amestecat cu o lingură de amidon, sarea şi cele două ouă rămase. Se amestecă, se pune pe foc şi se ţine până când devine ca o cremă.
Blatul se taie în două foi, se unge cu cremă, se presară fistic tocat, se suprapun foile şi se decorează cu restul de cremă. Se presară restul de cacao şi pudră de scorţişoară.
Prăjitură cu fistic
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu fistic
Imi place mult fisticul. Mi-ar fi placut totusi sa fie mai accesibil la pret 🙂