Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie
PrinteazaPrajitura cu foi de bulion si crema de lamaie din: bulion, apa, zahar, ulei, amoniac, vanilie, rom, sare, faina, margarina, lamaie.
Ingrediente foi:
- 1 lingură bulion
- 9 linguri apă
- 15 linguri zahăr
- 9 linguri ulei
- 1 lingură amoniac stins
- 1 esenţă vanilie
- 1 esenţă rom
- sare
- făină cât cuprinde
Ingrediente cremă:
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină
- 3 căni apă
- 1 pachet margarină
- 1 lămâie
Ingrediente glazură:
- 3 linguriţe cacao
- 5 linguriţe zahăr
- 1 ceaşcă apă
- 1 linguriţă margarină
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare şi elastică, împărţi apoi în trei bucăţi, din care întinzi 3 foi pe care le coci pe fundul tăvii câte 10 minute fiecare.
Amesteci zahărul cu apa şi făina şi fierbi totul pe foc mic până se îngroaşă, lei apoi compoziţia de pe foc şi încorporezi margarina bătută spumă, zeama şi coaja rasă de lămâie. Umpli foile cu crema răcită şi dai prăjitura la rece.
Fierbi apa cu zahărul şi cacaua, iar după ce ai luat siropul de pe foc, pui margarina, apoi o întinzi peste prăjitură. Presari nucă de cocos şi dai prăjitura pentru o oră la loc răcoros.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu bulion
- prajitura cu foi de bulion
- prajitura cu bulion de post
- prajitura cu foi cu bulion
- prajitura cu bulion si crema de lamaie