Prajitura cu foi de napolitana si crema cu nuci si biscuiti
PrinteazaPrajitura cu foi de napolitana si crema cu nuci si biscuiti din:
- un pachet foi de napolitană
- 250 g unt sau margarină
- 300 g biscuiţi
- 250 g nucă măcinată
- 250 g zahăr tos
- 5 linguri cacao
- 250 ml lapte
- o fiolă esenţă rom
Pentru ornat:
- 300 g ciocolată albă
- sirop de căpşune
Mod de preparare:
Se fierbe laptele cu zahărul până clocoteşte, apoi se ia de pe foc şi se adaugă în el untul tăiat bucăţele, nuca măcinată şi cele 5 linguri cu cacao. Se adaugă apoi în cremă biscuiţii sfăramati şi esenţa de rom.
Crema se întinde între foile de napolitană. Prăjitura se glazurează cu ciocolata albă topită la bain-marie şi se ornează cu siropul de căpşune.
Prajitura cu foi de napolitana si crema cu nuci si biscuiti
Pofta buna!