Prajitura cu foi si budinca de capsuni

Printeaza

Prajitura cu foi si budinca de capsuni din: oua, faina, ulei, zahar, lapte, praf de copt, cacao, amoniac, budinca de capsune.

Ingrediente pentru blat:Prajitura cu foi si budinca de capsuni

  • 3 ouă
  • 14 linguri făină
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt stins în oţet
  • 3 linguri cacao

Ingrediente pentru foi:

  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriţă amoniac stins în oţet
  • făină cât cuprinde

Ingrediente pentru budincă:

  • 2 l lapte
  • 5 plicuri budincă de căpşune
  • 20 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul, amesteci toate ingredientele şi torni aluatul în tava mare de aragaz, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. După ce se răceşte blatul, îl scoţi din tavă pe hârtie de copt.

Pregăteşti foile, amesteci toate ingredientele până se formează un aluat bun de întins, împărţi aluatul în trei şi coci cele trei foi pe dosul tăvii în care a fost copt blatul.

Dosul tăvii îl ungi cu ulei. Nu laşi mult foile în cuptor, focul trebuie să fie moderat, nu este nevoie să se rumenească foile.

Pregăteşti budinca aşa:

Pui laptele la fiert, oprind o parte pentru a-l ameste-ca cu praful pentru budincă şi zahărul. Când laptele dă în fiert, torni amestecul de mai sus.

Asamblezi prăjitura aşa:

în tavă pui mai întâi o foaie, budincă, apoi iar foaie, budincă, blat, budincă, foaie. Tai prăjitura a doua zi şi o presari cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.