Prajitura cu foi si crema de lamaie
PrinteazaPrajitura cu foi si crema de lamaie din: oua, lapte, ulei, zahar, faina, amoniac, lamai, unt.
Pentru foi:
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 9 linguri zahăr
- 600 g făină
- o linguriţă amoniac pentru prăjituri
- o lingură zeamă de lămâie
- un praf sare
Pentru cremă:
- 8 lămâi
- 200 g unt
- 500 g zahăr
- 8 ouă
Mod de preparare:
Pentru foi, se pune făina într-un bol si se adaugă zahărul, sarea, ouăle, laptele, uleiul, amoniacul stins cu zeamă de lămâie. Se frământă până se obţine un aluat care se împarte în patru bile.
Fiecare bilă de aluat se întinde cu sucitorul şi se coace pe fundul unei tăvi tapetată cu hârtie de copt.
Pentru cremă, se rade coaja de la 4 lămâi şi apoi toate cele 8 lămâi se storc. Se amestecă sucul de lămâie, coaja, ouăle, zahărul şi untul tăiat cubuleţe.
Se pune vasul la bain-marie şi se amestecă timp de 20 de minute, până ce crema devine groasă. Se lasă la răcit.
In tava de aragaz se aşază foi şi cremă alternativ, se acoperă cu un şervet, se pune un tocător şi se lasă aşa până a doua zi.
Pofta buna!