Prajitura cu foi si crema
PrinteazaPrajitura cu foi si crema din: faina, oua, zahar, miere, unt, bicarbonat, crema de branza, iaurt, mascarpone, smantana.
Pentru foi:
- 500 g făină
- 3 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 3 linguri miere
- 180 g unt
- o linguriţă bicarbonat de sodiu
Pentru cremă:
- 225 g cremă simplă de brânză
- 100 g iaurt bine scurs
- 140 g zahăr pudră
- 450 g mascarpone
- 75 g smântână grasă
Mod de preparare:
Pentru foi, ouăle se mixează cu zahărul 10 minute şi, între timp, mierea şi untul se pun la foc mic să se topească.
Se toarnă în fir subţire peste crema de ouă amestecul cu miere şi se mixează, apoi se adaugă făina şi bicarbonatul. Aluatul se pune apoi pe masa uşor presărată cu făină şi se împarte în 6 bucăţi de circa 185 g fiecare.
Se întinde câte o foaie şi se coace 8-10 minute, în timp ce celelalte se lasă învelite în folie pentru a evita uscarea.
După ce s-au copt şi răcit toate foile, se taie să fie drepte, iar ceea ce se obţine din tăiere se mixează pentru a obţine un fel de pesmet fin.
Se mixează toate ingredientele pentru cremă, care se aşază apoi între foi. Se presară cu pesmetul rezultat din marginile tăiate ale foilor. Se lasă de pe o zi pe alta.
Pofta buna!