Prajitura cu foi si frisca
PrinteazaPrajitura cu foi si frisca din: faina, oua, lapte, ulei, zahar, lamaie, frisca, ciocolata.
Pentru foi:
- 700 g făină
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 100 ml ulei
- 10 linguri zahăr
- o linguriţa bicarbonat de amoniu
- o lingură zeamă de lămâie
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 500 ml frisca lichida
- 150 g zahăr pudră
- 200 g ciocolată neagră
- un plic gelatină
Mod de preparare:
Pentru foi, ouăle se amestecă bine cu laptele, uleiul, zahărul si praful de sare. Se mixează uşor, se adaugă bicarbonatul de amoniu stins în zeama de lămâie, după care se adaugă treptat făina.
Se frământă cu mâna până se obţine un aluat care se împarte în cinci bile, care se întind cu sucitorul pe mărimea formei de copt şi se coc pe dosul tăvii.
Gelatina se prepară conform indicaţiilor de pe pachet si se amestecă apoi cu frişca lichidă. Se bate bine si se amestecă cu zahărul pudră.
Intr-o tavă se asază alternativ foile de prăjitură cu frişca bătută. Se lasă trei ore la rece, după care se serveste cu ciocolată tăiată deasupra.
Pofta buna!