Prajitura cu foi si visine
PrinteazaPrajitura cu foi si visine din: miere, cacao, zahar, ulei, bicarbonat de sodiu, ou, faina, lapte, suc de lamaie, amidon, esenta de rom, unt, visine.
- 2 linguri miere
- 2 linguri cacao
- 100 g zahar
- 5 linguri ulei
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 350 g faina
- 1-2 linguri lapte
- suc de lamaie
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml lapte
- 50 g amidon
- 200 g zahar
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
- 200 g unt
- 150 g visine
Mod de preparare:
Pregatesti foile, pregatesti doua cratite, una cu apa, pe care o pui pe foc la incalzit si una in care adaugi oul, zaharul, cacao, uleiul si mierea. Pui cratita deasupra celei cu apa (bain-marie) si mixezi totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina.
Framanti aluatul si il imparti in trei parti egale. Intinzi foile si le coci pe dosul tavii, cca 7-10 minute.
Pregatesti crema, amidonul il amesteci cu zaharul, adaugi laptele si fierbi pana ce se ingroasa. Deasupra pui o folie alimentara si lasi crema la rece. Dupa ce s-a racit, adaugi cacao si esenta de rom. Untul il mixezi spuma, apoi adaugi din crema de lapte, amesteci pana ce incorporezi toata crema de lapte, iar spre final adaugi visinele.
Crema o imparti in doua si ungi foile cu ea (foaie + crema + foaie + crema + foaie). Dai prajitura la rece pana a doua zi, pana ce se inmoaie foile, apoi o glazurezi.
Prajitura cu foi si visine
Pofta buna!