Prajitura cu frisca proaspata
PrinteazaPrajitura cu frisca proaspata din: frisca, zahar, biscuiti, nuci, fructe.
- 500 ml frişca proaspătă
- 150 g zahăr pudră
- 2-3 foi de gelatină
- 150 g biscuiţi
- 10-12 nuci sau 100 g migdale dulci
- fructe zaharisite
Mod de preparare:
Folosim frişcă obţinută din smântână dulce. Punem frişca într-o cratiţă cu gura largă, o batem cu telul sau o mixăm, după ce am pus zahăr în porţii de 1-2 linguri.
Tăiem miezul de nucă sau migdalele mărunt, amestecăm cu frişca. Punem peste frişcă biscuiţi trecuţi pe râzătoare sau cozonac bine fărâmiţat şi fructe zaharisite tăiate mărunt.
Pentru ca preparatul să nu cadă punem în compoziţie gelatină înmuiată în apă caldă şi strecurată. Amestecăm bine, răstumăm conţinutul în castron mare de sticlă sau în compotieră.
Ţinem la rece 2 ore, servim în pahare sau boluri, lângă fursecuri sau pişcoturi.
Pofta buna!