Prajitura cu frisca si biscuiti
PrinteazaPrajitura cu frisca si biscuiti din: biscuiti, unt, scortisoara, banane, gelatina, frisca, ciocolata.
Pentru blat:
- 300 g biscuiţi sfârâmitiosi
- 100 g unt
- un praf se scortisoarâ
Pentru umplutură:
- 4-5 banane
- 1-2 foi gelatina
Pentru servit:
- 250 ml frişca lichidă
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, se mărunţesc biscuiţii si se pun într-un vas. Se toarnă untul topit, se presară scorţişoara şi se amestecă. Se pune amestecul rezultat într-o formă de copt cu pereţi detaşabili şi se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Se scoate şi se lasă la răcit.
Pentru umplutură, se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet şi apoi se amestecă bine cu bananele transformate în piure. Se umple aluatul de tartă.
Se lasă prăjitura să stea 4 ore la frigider si se serveste cu frişca rece bătută şi ciocolată trecută prin râzătoare.
Pofta buna!