Prăjitură cu frişca şi cafea
PrinteazaPrăjitură cu frişca şi cafea
- 11 smântână dulce
- 2 ouă
- 50g ness
- 200g cacao
- 300g zahăr pudră
- 300g nuci măcinate
- 1 50g pesmet
- 100ml lichior de cafea
- esentă de rom
Mod de preparare:
Din smântână şi l00g zahăr se bate o frişcă tare, în care se înglobează ouăle bătute cu restul de zahăr. Apoi se adaugă nucile măcinate şi pesmetul.
Se amestecă energic şi apoi se toarnă cacaoa şi nesul. Se parfumează amestecul cu lichior de cafea şi esenţă de rom.
Dacă compoziţia este prea dură, se poate înmuia cu lapte proaspăt. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină şi apoi se toarnă compoziţia.
Se dă la cuptor cam 30 de minute. Apoi se lasă la răcit şi se taie în bucăţi.
Deasupra se poate orna cu biscuiţi sfărâmaţi sau cu alune de pădure pisate.
Pofta buna!