Prajitura cu frisca si capsuni
PrinteazaPrajitura cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, esenta de rom.
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 1 esenţă de rom
Ingrediente cremă: 750 ml smântână, 3 linguri zahăr pudră, 2 plicuri întăritor de frişcă, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură amidon alimentar, 9 linguri zahăr, 200 ml lapte, 1 plic gelatină, 1 esenţă de rom, 100 g căpşuni.
Mod de preparare:
Faci un aluat de pandişpan pe care-1 torni într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi-l coci la foc potrivit. După ce s-a copt, îl răstorni din tavă şi îl tai în două.Baţi smântână ca pentru frişca cu zahărul pudră şi întăritorul de frişcă, apoi o dai la frigider.
Amesteci gălbenuşurile cu făina, amidonul alimentar, 3 linguri zahăr, 100 ml lapte şi uh praf de sare. Separat, înmoi gelatina îti 100 ml lapte rece şi-l adaugi în crema de mai sus, apoi pui totul pe baie de aburi şi amesteci până devine o cremă groasă ca o smântână.
O laşi la răcit şi adaugi zahăr vanilat. Baţi şi albuşurile spumă cu 6 linguri zahăr şi esenţa de rom, amesteci spuma obţinută în crema fiartă şi răcită împreună cu fructele pasate şi frişca.
Ungi cu unt tava în care ai făcut blatul, aşezi o foaie de blat însiropat, torni jumătate din cremă, aşezi a doua foaie de blat însiropat cu suc şi cealaltă jumătate din cremă, iar la sfârşit pudrezi prăjitura cu nucă de cocos.
Pofta buna!