Prajitura cu frisca si fulgi de migdale

Printeaza

Prajitura cu frisca si fulgi de migdale din: unt, zahar, oua, lapte, faina, praf de copt, frisca, fulgi de migdale.

Ingrediente:Prajitura cu frisca si fulgi de migdale

Blat:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vânilat
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g făină
  • 75 ml lapte rece
  • 1 plic praf de copt

Bezea:

  • 4 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 100 g fulgi de migdale

Cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Cremă: se încălzeşte laptele cu zahăr vanilat. Se mixează gălbenuşurile cu zahăr, amidon şi un praf de sare. Se înglobează laptele, turnând în fir subţire şi amestecând energic; se pune să clocotească puţin la foc mic, amestecând.

Se răstoarnă într-o tavă tapetată cu folie şi se acoperă cu folie. Se dă la frigider 2 ore.

Blat: se bate untul moale cu sare, zahăr pudră şi vanilie; se înglobează gălbenuşurile, pe rând, apoi faina şi puţin lapte rece.

Bezea: se bat albuşurile cu sare; se adaugă zahăr şi se mixează.

Intr-o tavă de 30×40 cm, tapetată cu hârtie de copt, se aşază un strat de aluat, apoi bezea şi fulgi de migdale rumeniţi; se coace 30-35 min. la cuptorul încins la 180 °C.

Se scoate din tavă cu tot cu hârtia; se lasă să se răcească şi se desprinde hârtia. Se taie blatul în două pe lung. Se înglobează în cremă frişca bătută şi se umplu cele două foi de blat.

Se dă la frigider 2-3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.