Prajitura cu frisca si fulgi de migdale
PrinteazaPrajitura cu frisca si fulgi de migdale din: unt, zahar, oua, lapte, faina, praf de copt, frisca, fulgi de migdale.
Blat:
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vânilat
- 4 gălbenuşuri
- 100 g făină
- 75 ml lapte rece
- 1 plic praf de copt
Bezea:
- 4 albuşuri
- 200 g zahăr
- 100 g fulgi de migdale
Cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 50 g amidon
- 1 plic zahar vanilat
- 500 ml lapte
- 500 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Cremă: se încălzeşte laptele cu zahăr vanilat. Se mixează gălbenuşurile cu zahăr, amidon şi un praf de sare. Se înglobează laptele, turnând în fir subţire şi amestecând energic; se pune să clocotească puţin la foc mic, amestecând.
Se răstoarnă într-o tavă tapetată cu folie şi se acoperă cu folie. Se dă la frigider 2 ore.
Blat: se bate untul moale cu sare, zahăr pudră şi vanilie; se înglobează gălbenuşurile, pe rând, apoi faina şi puţin lapte rece.
Bezea: se bat albuşurile cu sare; se adaugă zahăr şi se mixează.
Intr-o tavă de 30×40 cm, tapetată cu hârtie de copt, se aşază un strat de aluat, apoi bezea şi fulgi de migdale rumeniţi; se coace 30-35 min. la cuptorul încins la 180 °C.
Se scoate din tavă cu tot cu hârtia; se lasă să se răcească şi se desprinde hârtia. Se taie blatul în două pe lung. Se înglobează în cremă frişca bătută şi se umplu cele două foi de blat.
Se dă la frigider 2-3 ore.
Pofta buna!