Prajitura cu frisca si ness
PrinteazaPrajitura cu frisca si ness din: oua, zahar, pesmet, faina, nuca, praf de copt, otet, crema de ciocolata, piscoturi, ness, zahar, cacao, frisca, ciocolata rasa, cafea.
- 6 albuşuri
- 10 linguri zahăr
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură făină
- 8 linguri miez de nucă
- 1 praf de copt
- puţin oţet
- 200 g miez de nucă, tăiat şi prăjit
- 300 g cremă de ciocolată
- 15 pişcoturi
- 5 linguri nes
- 5 linguri zahăr
Pentru cremă
- 6 gălbenuşuri
- 2 linguri cacao
- 12 linguri zahăr
- 750 g frişcă bătută
- 8 linguri cafea
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spuma cu zahărul, apoi adaugi pesmetul, făina, miezul de nucă măcinată şi praful de copt stins cu oţet. Amesteci. Tapetezi o tavă, presari miezul de nucă tăiat şi prăjit, apoi torni aluatul. Coci până când trece testul scobitorii, îl laşi la răcit, apoi răstorni prăjitura în aşa fel încât nucile să fie în partea de sus.
Il ungi cu crema de ciocolată şi îl dai la rece. Amesteci nesul cu cele 5 linguri de zahăr şi o cană de apă, apoi treci rapid pişcoturile şi le aşezi deasupra prăjiturii.
Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu cacaua, zahărul şi cafeaua, le laşi să clocotească, apoi le dai la rece. Combini compoziţia rece cu frişca, o întinzi peste pişcoturi, apoi razi ciocolată.
Prajitura cu frisca si ness
Pofta buna!