Prajitura cu frisca si ness

Printeaza

Prajitura cu frisca si ness din: oua, zahar, pesmet, faina, nuca, praf de copt, otet, crema de ciocolata, piscoturi, ness, zahar, cacao, frisca, ciocolata rasa, cafea.

Ingrediente:Prajitura cu frisca si ness

  • 6 albuşuri
  • 10 linguri zahăr
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură făină
  • 8 linguri miez de nucă
  • 1 praf de copt
  • puţin oţet
  • 200 g miez de nucă, tăiat şi prăjit
  • 300 g cremă de ciocolată
  • 15 pişcoturi
  • 5 linguri nes
  • 5 linguri zahăr

Pentru cremă

  • 6 gălbenuşuri
  • 2 linguri cacao
  • 12 linguri zahăr
  • 750 g frişcă bătută
  • 8 linguri cafea
  • 50 g ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spuma cu zahărul, apoi adaugi pesmetul, făina, miezul de nucă măcinată şi praful de copt stins cu oţet. Amesteci. Tapetezi o tavă, presari miezul de nucă tăiat şi prăjit, apoi torni aluatul. Coci până când trece testul scobitorii, îl laşi la răcit, apoi răstorni prăjitura în aşa fel încât nucile să fie în partea de sus.

Il ungi cu crema de ciocolată şi îl dai la rece. Amesteci nesul cu cele 5 linguri de zahăr şi o cană de apă, apoi treci rapid pişcoturile şi le aşezi deasupra prăjiturii.

Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu cacaua, zahărul şi cafeaua, le laşi să clocotească, apoi le dai la rece. Combini compoziţia rece cu frişca, o întinzi peste pişcoturi, apoi razi ciocolată.

 

Prajitura cu frisca si ness

Prajitura cu frisca si ness

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.