Prajitura cu frisca
PrinteazaO reteta de prajitura cu frisca si lapte, faina, zahar tos, cafea solubila, pudra de cacao, foitaj, ananas un strop de sare si fructe confiate.
- un litru lapte dulce
- 250 g făină
- 450 g zahăr tos
- 250 ml frişcă
- o linguriţă cafea solubilă
- un pachet de foitaj
- două linguri de pudră de cacao
- o conservă de ananas
- un vîrf de linguriţă de sare
- fructe confiate
Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de lapte se pune la fiert şi, cînd începe să clocotească, se adaugă restul de lapte în care s-au dizolvat făina şi gălbenuşurile. Se pun sarea, zahărul tos şi se amestecă încontinuu cu un tel ca să nu se lipească crema.
Se fierbe pînă cînd capătă aspectul unei creme mai groase, se ia de pe foc, se lasă să se răcească pînă cînd este călduţă, se adaugă frişca şi albuşurile mixate separat.
Se amestecă bine cu telul şi se lasă să se răcească complet. Foitajul se dezgheaţă, se presează cu un sucitor, se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt şi se introduce în cuptor. Se coace, se însiropează cu sucul de ananas în care s-a dizolvat pudra de cacao şi cafeaua, apoi se pune pe o tavă.
Se toarnă deasupra jumătate din cremă, se presară ananasul tăiat cubuleţe, se pune restul de cremă şi se introduce la rece. Se serveşte tăiată bucăţi mai mari, decorate cu fructe confiate întregi sau bucăţi mai mici.
Poftă bună!