Prajitura cu fructe asortate

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu fructe asortate din: faina, drojdie uscata, zahar pudra, oua, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, smantana si fructe asortate.

Ingrediente:Prajitura cu fructe asortate

  • 100 g faină albă
  • 10 g drojdie uscată
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 100 g unt topit
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 250 g smântână proaspătă
  • fructe asortate (din dulceaţă sau confiate), frişcă

Mod de preparare:

Se prepară o cremă groasă din ouăle bătute spumă cu zahăr. Se adaugă untul călduţ, cojile rase de citrice, smântână, făina şi drojdia, amestecându-se bine. Se ung cu unt şi sc tapetează cu faină forme de savarină şi se toarnă compoziţia în ele.

Se lasă la cuptor, la foc mic, trei sferturi de oră. Se răstoarnă pe platoul dc servit, se pun în goluri fructele şi se toarnă frişcă deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.