Prajitura cu fructe de padure si mascarpone
PrinteazaPrajitura cu fructe de padure si mascarpone din: oua, zahar, ulei, faina, cacao, praf de copt, branza, mascarpone, gelatina, smantana, esenta de rom, glazura de ciocolata, cappuccino, frisca, fructe de padure.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 40 ml apă
- 40 ml ulei
- 3 linguri cacao
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 110 g mascarpone
- 110 g cremă de brânză
- 55 g zahăr pudră
- 5 g gelatină
- 140 ml smântână pentru frişcă
- 3 linguri cacao
- 1 lingură esenţă de rom
Pentru glazură:
- 2 plicuri glazură de ciocolată
Pentru sirop:
- 250 g zahăr
- 500 ml apă
- 1 plic cappuccino
- 1 fiolă esenţă de rom
Pentru ornare:
- 400 g frişca îndulcită
- 100 g fructe de pădure din dulceaţă
Mod de preparare:
Separi albuşurile şi le baţi cu zahărul. Spre sfârşit, adaugi şi apa. Freci gălbenuşurile cu uleiul. Amesteci făina cu praful de copt şi cu cel de cacao.
Incorporezi în albuşuri gălbenuşurile, apoi şi amestecul cu făină şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 40 de minute.
Pentru cremă, înmoi gelatina în 30 ml apă rece. Mixezi crema de brânză cu mascarpone, zahărul pudră şi esenţa de rom.
Topeşti gelatina la bain-marie şi, călduţă, o torni în fir subţire în cremă, în timp ce mixezi. Baţi smântână pentru frişcă şi o încorporezi în cremă.
Pentru sirop, fierbi apa cu zahărul. Iei vasul de pe foc, iar când s-a mai răcit, dizolvi praful pentru cappuccino şi torni romul.
Tai blatul pe orizontală, în două foi. însiropezi un blat, îl ungi cu cremă şi acoperi cu al doilea blat, pe care îl însiropezi, de asemenea. Păstrezi prăjitura la rece până se întăreşte crema.
Topeşti glazura conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o întinzi călduţă, în strat uniform, pe suprafaţa prăjiturii. Ornezi cu frişcă şi fructe de pădure din dulceaţă.
Păstrezi prăjitura la rece pentru încă 2 ore.
Prajitura cu fructe de padure si mascarpone
Pofta buna!