Prajitura cu fructe de sezon
Printeaza
Ingrediente:
- 500 g făină
- 500 g zahăr
- 10 ouă
- 11 linguri ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 esenţă rom
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 kg caise (piersici, prune, struguri)
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu puţină sare, apoi adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se topeşte acesta din urmă. Freci gălbenuşurile cu uleiul turnat în fir ca la maioneză, apoi le încorporezi în albuşuri şi pui făina cu praful de copt stins cu oţet şi aromele.
Amesteci compoziţia, o torni într-o tavă mai mare unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 5 minute. în acest timp cureţi caisele, le tai în jumătate, după care le aşezi peste prăjitura pe care o dai din nou la cuptor pentru 30 de minute. Când este gata, laşi prăjitura să se răcească, apoi o tai bucăţi şi o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!